Schepen

Een overzicht van de schepen die in mijn leven een rol gespeeld hebben van oud (boven) tot recent (beneden).

MS Erft

Bouwjaar 1947; Lengte 52 m; Breedte 5,7 m; Tonnage 497 t; EU nr. 2306912.

Mijn vader Willem Hendrik Kruidhof, voer met dit schip van de firma Vola, toen mijn ouders in Heillbron aan de Neckar in Duitsland elkaar leerden kennen. Dit schip werd dan ook letterlijk en figuurlijk hun huwelijksbootje.

Tot eind 1962 voeren mijn ouders op dit schip.

Mijn vader zit op de bolder, of de persoon daarachter mijn moeder is weet ik niet zeker.

 

MS Rijn

Bouwjaar 1948; Lengte 67m; Breedte 8,18m; Tonnage 895t; EU nr. 2307195

Vanaf eind 1962, voeren mijn ouders op dit schip van de firma Vola. Toen zij met dit schip in de winter van 1962 en 1963 in Dusseldorff ingevroren lagen, werd ik geboren.

Deze foto is door mijn vader Wim Kruidhof genomen in februari 1963, van links > rechts Piet Kruidhof, zijn vrouw Charlotte Kruidhof, onze hond Alex, mijn moeder Vera Kruidhof. Ik lag binnen in de wieg.

Op deze foto staat mijn moeder met mij op de arm in de deuropening van de achterroef (achterwoning), mijn vader achter het stuur en Alex op de luiken.

Visite. Een stukje van het achterschip van de MS Rijn, met van links > rechts mijn vader Bert Kruidhof, Alex en Ellie Sijbrands Kruidhof.

In de woning voorop woonde de stuurman Wolfgang Henz met zijn gezin Brigitte (vrouw), Ditmar (zoon) en .... (dochter). Op het voordek is de kinderbox zichtbaar.

Vanaf 1968 werd de MS Rijn inclusief bemanning overgenomen door "Belgische Rijn Transit" Stocatra SA en omgedoopt tot "BRT 31".

MS Amstel

Van dit schip heb ik vrijwel geen info.

Mijn vader voer op dit schip van de Vola naar schatting van 1969 t/m 1970.

De kapiteinswoning was voorop en het schip had heel brede gangboorden.

Omdat ik naar school moest, woonde mijn moeder aan de wal in Sliedrecht en gingen we alleen met schoolvakanties mee.